Tuotannon siirtyminen sähköajoneuvoihin, kaupallisen 5G:n edistämät palvelujen laajentumiset ja pääomasijoitusten elpyminen tietokeskuksiin ovat kaikki merkkejä puolijohdemarkkinoiden jatkuvasta kasvusta.

 

Koska tämältä markkinalta odotetaan jatkuvaa kasvua ajan myötä, Mitutoyo ratkaisujen tarjoajana ja metrologian ammattilaisena, on valmis tarjoamaan mittausratkaisuja erilaisiin elektroniikan valmistusprosesseihin.

 


Tarvitsetko lisätietoja?

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja Mitutoyon tarjonnasta elektroniikkateollisuuden laadunvarmistuksessa

 

Ota yhteyttä


Yleisiä osia, jotka käyvät laadunvarmistuksen läpi elektroniikkateollisuudessa

 

SemiconductorsWafer_1400x900.png

Puolijohteet / Piikiekot

 

Puolijohteet ovat olennainen osa modernia elektroniikkaa ja niitä käytetään monissa päivittäin näkemissäsi laitteissa. Puolijohteiden valmistusprosessi sisältää monimutkaisen menetelmän kerrostamalla materiaaleja piikiekon päälle, minkä jälkeen seuraa tarkka leikkaus ja muotoilu yksittäisten sirujen luomiseksi.

 

Yksi kriittisimmistä vaiheista puolijohteiden tuotannossa on mainittujen piikiekkojen leikkaus, sillä se määrittää kunkin sirun koon ja muodon. Erilaisia tekniikoita käytetään piikiekkojen leikkauksessa, mukaan lukien mekaaninen sahaus, laserleikkaus ja plasmaleikkaus. Tämä on prosessi, joka on oltava erittäin tarkka ja säntillinen varmistaakseen, että jokainen siru on identtinen ja toimiva.

 

 

Laadunvarmistuksen teknologioita

Icon__Optical Measurement.png
Optinen mittaus

Tekniikoita kuten interferometriaa käytetään puolijohdekerrosten paksuuden, taitekertoimen ja muiden fyysisten ominaisuuksien mittaamiseen.

Icon__Profile Inspection.png
Profiilin tarkastus

Tätä tekniikkaa käytetään puolijohdenäytteiden pinnan profiilin mittaamiseen, ja se tarkastelee ominaisuuksia, kuten askelkorkeuksia, karkeutta ja pinnan tasaisuutta.

Icon__Surface Roughness.png
Pinnankarheuden mittaaminen

Yksi tärkeimmistä laadunvalvonnan muodoista piikiekkojen osalta on pinnan karheus. Optimaalisen elektronien liikkuvuuden saavuttamiseksi vaaditaan pinnankarheusprofiili, jolla on erityisen alhainen aallonpituus.


PCB_Soldering Pins_ Wire Bonding_1400x900.png

PCB / Juotosnipat / Langansitominen

 

Printed Circuit Boards (PCBs) ovat välttämätön komponentti elektronisissa laitteissa, tarjoten alustan erilaisten komponenttien kytkemiseen.

 

Nastat ovat kanava, jotka juotetaan PCB:ihin varmistaakseen vakaita sähköisiä yhteyksiä, joiden kautta kommunikaatio voi tapahtua. Nastojen juottaminen vaatii tarkkaa huomiota lämpötilaan, juotteen koostumukseen ja muihin tekijöihin varmistaakseen vahvan ja luotettavan yhteyden.

 

Langansitominen on toinen hyvin tunnettu prosessi elektroniikka-alalla, ja sitä käytetään liittämään puolijohdelaitteita toisiinsa ja integroidun piirin liitäntöihin. Näiden yhteyksien laatu on äärimmäisen tärkeää, jos odotetaan, että ne toimivat tarkoitetulla tavalla.

 

 

Laadunvarmistuksen teknologioita

Icon__Non-Contact Measurement.png
Kappaletta koskematon mittaaminen

PCB:n ominaisuuksien ja juotosliitosten korkeuden ja muodon mittaamiseksi käytetään videomittalaitetta, mikä varmistaa, että tämä voidaan suorittaa ilman huolta herkkien työkappaleiden vahingoittumisesta. Muita näitä komponentteja mittaamiseen yleisesti käytettyjä optisia tarkastusmenetelmiä ovat valkoisen valon interferometria ja konfokaalinen mikroskopia.


Cable Connectors_1400x900.png

Kaapelit / Liittimet

 

Kaapeleita on erilaisia, mukaan lukien koaksiaaliset, kierteiset parit ja optiset kuidut, ja niitä käytetään datan ja virran siirtämiseen laitteiden välillä. Liittimiä käytetään näiden kaapeleiden yhdistämiseen tai liittämiseen suoraan laitteisiin. Niitä on monenlaisia, joista yleisimpiä ovat USB, HDMI ja RJ45. Koska kaapeleille ja liittimille on asetettu määrityksiä ja standardeja niiden asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi, laadunvalvonta on äärimmäisen tärkeää.

 

Laadunvarmistuksen teknologioita

Icon__Non-Contact Inspection.png
Kappaletta koskematon mittaaminen

Pinnantarkastus on yksi ensimmäisistä tehtävistä, jotka suoritetaan pinnan ja mahdollisten mikrohalkeamien tai liitinten ja kaapeleiden vioittumisen tarkistamiseksi, mikä voisi aiheuttaa ongelmia ajan myötä. Tällaisissa tapauksissa optiset tarkastusjärjestelmät johtavat joukkoa, koska näitä tehtäviä voidaan automatisoida, mikä nopeuttaa tarkastusaikaa älykkäissä tehtaissa.

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensioiden mittaaminen

Mitutoyon kehittyneen kosketuksettoman mittaustekniikan ansiosta liittimien ja kaapeleiden dimensioiden tarkistaminen on erittäin nopeaa ja helppoa. Liittimien mittaus voidaan suorittaa nopeasti automaattisilla mittausohjelmilla videomittalaitteilla, mikä johtaa tuhansiin mittauksiin vain muutamassa minuutissa.


MYYDYIMPIÄ TUOTTEITA - ELEKTRONIIKKATEOLLISUUS

 

Edistyneet mittauskoneemme, laserskannauksen teknologiat ja ohjelmistojen monipuolisuus soveltuvat erinomaisesti elektroniikkateollisuuden sovellusten vaativaan 3D-mittaukseen.

 

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä meihin